Meld dere på vårt gratis undervisningstilbud

Kjenner du noen som går på videregående skole i Hamarregionen? Da må du tipse dem om at Sirkula tilbyr et praktisk og engasjerende undervisningsopplegg som hele klassen kan delta på – helt gratis!

Vi ønsker at alle skal lære mer om miljø og avfall. Derfor har Sirkula IKS i samarbeid med Hamar NaturskoleVitensenteret Innlandet og Framtiden i våre hender skreddersydd ulike undervisningstilbud for elever på barneskole, ungdomsskole og videregående skole. Tilbudet til elever på videregående skole starter opp etter jul. Det er et begrenset antall undervisningstimer, men vi har fortsatt noen ledige plasser til flere skoleklasser.

Vær rask – meld dere på

Det er svært enkelt å melde seg på undervisningen. Men her er det viktig å være rask, slik at akkurat din skoleklasse får muligheten til å bli med.

To ulike tilbud

Sirkula tilbyr to ulike undervisningstilbud:

  1. «Mobiltelefonens tilslørte hemmeligheter» er utviklet i samarbeid med Vitensenteret Innlandet og foregår i kretsløpsparken til Sirkula utenfor Hamar. Dette er rettet mot VG1 elever. Elevene får dekket bussreise. Klikk her for mer informasjon og påmelding
  2. «Har det noe å si hva jeg har på meg?» er utviklet i samarbeid med Framtiden i våre hender (FIVH). Fagpersoner kommer ut til skolene, og opplegget gjennomføres i auditorium eller klasserom. Dette er rettet mot VG2 og VG3 elever. Påmelding gjøres til: Mai-Britt Vestergaard i FIVH, tlf: 46 12 08 59, e-post: mai-britt@framtiden.no

Praktisk og engasjerende

Målet er at undervisningen skal være både praktisk og engasjerende. «Mobiltelefonens tilslørte hemmeligheter» varer i 90 minutter. Her utfordres elevene til å tenke igjennom ulike problemstillinger og løse oppgaver knyttet til mobiltelefonens komplette reise.

Karen Tømte er konstituert leder for Resirkula, og ansvarlig for undervisningstilbudet. Hun håper mange flere skoleklasser melder seg på.

- Det mange av elevene kanskje ikke vet, er at Norge er på verdenstoppen i forbruk av elektronikk. Det er faktisk ingen land i verden som bruker så mye elektronikk som oss. De aller fleste ungdommer har et tett forhold til mobilen sin, og tenker ikke alltid over konsekvenser ved å ønske seg den nyeste modellen, eller bytte ut oftere enn man trenger. Vi håper undervisningen hos oss kan være en god bevissthetsgjøring, sier Karen.

Det er utviklet både for- og etterarbeid tilknyttet undervisningsopplegget, som gjør at elevene vil møte godt forberedt og ha et bedre grunnlag for refleksjon i etterkant.

Dagens motesystem

Undervisningsopplegget «Har det noe å si hva jeg har på meg?» er et 45 minutter langt undervisningsopplegg om de miljømessige og etiske utfordringene med dagens raske motesystem.

-Ungdom har et tett forhold til hva de har på seg, men de færreste vet hvor klærne er laget eller hva de er laget av. Framtiden i våre hender gir elevene praktiske oppgaver for å bevisstgjøre dem om nettopp dette, forteller Karen.

Ta kontakt med oss

Har dere spørsmål om undervisningstilbudet? Ta kontakt med oss i Sirkula IKS for mer informasjon.

Du finner også mer informasjon på denne siden

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Vi vil bruke din og andres tilbakemelding for å kontinuerlig forbedre denne siden.

Hva forsøkte du å finne?