Høyesterett på besøk hos Sirkula

Hvordan jobber Sirkula IKS for å tilby innbyggerne en fremtidsrettet og bærekraftig avfallstjeneste? Det var spørsmålet som Høyesterett ønsket svar på da de besøkte kretsløpsparken og Norges første ombrukskjøpesenter.

Hvert år reiser Norges Høyesterett på en fylkestur, og denne høsten er det Innlandet som får besøk. Sirkula IKS er en av de utvalgte selskapene som fikk muligheten til å vise frem samt fortelle om hvordan vi helt siden 90-tallet har vært en pådriver for miljøriktig håndtering av avfall med gode innsamlingsordninger, gjenvinningsstasjoner og tilbud til næringslivet. 

Omvisning og butikkbesøk

Det var høyesterettsjustitiarius Toril Marie Øie som kom på besøk sammen med Høyesteretts dommere og ledelse. Statsforvalter Knut Storberget og ordfører i Hamar, Vigdis Stensby, var også med.

Administrerende direktør i Sirkula IKS, Grethe Olsbye og konstituert leder for Resirkula, Karen Tømte, hadde masse god informasjon å dele før gjestene fikk være med på en spennende omvisning i kretsløpsparken samt bruktbutikk-senteret.

Til det beste for miljøet

Sirkula IKS jobber for å utnytte sin kompetanse til det beste for miljøet, ta ansvar for menneskene vi påvirker, minimere egne utslipp til jord, luft og vann og sikre grønne innkjøp.

Siden oppstarten av ombruks-konseptet Resirkula i 2020, er over 600 tonn reddet fra å bli avfall. Stadig flere er blitt kjent med bruktbutikk-senteret i kretsløpsparken, som består av selvstendige gjenbruksbutikker og en kafé. Alle butikkene baserer sitt sortiment på brukte varer som leveres inn på gjenvinningsstasjonene våre. I tillegg ønsker Sirkula å tilby et regionalt kompetansesenter med omvisninger og skoleundervisning i kretsløpsparken.

Lot seg imponere

Det er ingen tvil om at de besøkende fra Høyesterett lot seg imponere.

-Dette er veldig inspirerende. Dere er et foregangssted for andre i bransjen, så gratulerer så mye med prisen som «Årets sirkulære pådriver». Dere gjør en viktig jobb, og det er gøy å se engasjementet dere viser, sier Toril Marie Øie.

Hun tiltrådte som justitiarius i mars 2016. Hun er den 20. justitiarius i Høyesteretts over 200 års virketid og den første kvinnen som har dette embetet.

Fakta om Høyesterett

  • Norge har et system med domstoler på tre nivåer. Det er 23 tingretter, 6 lagmannsretter og Høyesterett på toppen. Grunnloven § 88 uttrykker det slik: «Høyesterett dømmer i siste instans.»
  • Høyesterett er rikets øverste forfatningsdomstol, forvaltningsdomstol, tvistedomstol og straffedomstol. Høyesterett ledes av høyesterettsjustitiarius, og har høsten 2024 i tillegg 20 høyesterettsdommere.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Vi vil bruke din og andres tilbakemelding for å kontinuerlig forbedre denne siden.

Hva forsøkte du å finne?